Herning Kommune

Herning Kommune

Udadvendt og engageret fastholdelsesrådgiver

Vil du hjælpe mennesker ramt af sygdom med at bevare kontakten til arbejdspladsen?

Så har vi en faglig udfordring til dig!

Vi søger en socialrådgiver eller socialformidler til en stilling som fastholdelsesrådgiver.

Om os

Sygefravær og Jobfastholdelse er en del af Herning Kommunes Social- og Beskæftigelsesafdeling. Vi har ansvar for sygefraværs- og jobfastholdelsesindsatsen i Herning Kommune, hvilket betyder at såvel myndighedsopgaven som indsatsdelen for borgere i sygedagpenge-, jobafklarings- og ressourceforløb er placeret her under ét tag.

Sygefravær og Jobfastholdelse har igennem årene opbygget en position som et stærkt videnscenter med stor indsigt i arbejdsmarkedet og helbredsproblematikker, hvor vi ved hvad der skal til for at hjælpe mennesker tilbage i job.

Sygefravær og Jobfastholdelse er en spændende og værdibaseret ledet arbejdsplads i konstant udvikling. Vi er ambitiøse, både i forhold til at løse vores kerneopgave og til at være en attraktiv arbejdsplads. Huset rummer engagerede og dygtige medarbejdere med et højt fagligt niveau, som sammen med ledelsen har fokus på at gøre dét vi gør bedst muligt. Derfor tør vi også stille spørgsmål ved egen praksis med det sigte at blive bedre. Sygefravær og Jobfastholdelse har et godt arbejdsmiljø med en uformel omgangstone, hvor der er højt til loftet og plads til forskellighed.

Om jobbet

Vi søger en socialrådgiver eller socialformidler til et barselsvikariat som fastholdelsesrådgiver med tiltrædelse 1. november 2019.

Jobbet indebærer, at du i tæt samspil med den sygemeldtes arbejdsgiver understøtter, at sygemeldte borgere kan bibeholde deres arbejde. Størstedelen af de sygemeldte kommer fra beskæftigelse, og derfor har vi stort fokus på samarbejdet med borger og arbejdsgiver om at finde løsninger, så den sygemeldte medarbejder kan vende tilbage til sit job – sikkert og hurtigst muligt. Du vil således som fastholdelsesrådgiver varetage myndighedsrollen og i et samspil med borgeren iværksætte arbejdsmarkedsrettede initiativer, som kan føre til at borgeren hurtigst muligt kan stå til rådighed for et arbejde igen.

Alt i alt et spændende og alsidigt arbejde med fokus på tværfaglighed, virksomhedsrettede forløb og helbredsmestring som parallelindsatser.

Du vil blive en del af afsnit I, der består af 30 fastholdelsesrådgivere og én administrativ medarbejder. Afsnittets målgruppe er borgere, der modtager sygedagpenge.

Om dig

Du
 • er uddannet socialrådgiver eller socialformidler.
 • har indsigt i og forståelse for processer, der kan understøtte mennesker i udvikling
 • har lyst til at arbejde i et stærkt juridisk fagområde med mange myndighedsopgaver
 • er god til at koordinere samarbejdet med arbejdsgivere, herunder gennemføre rundbordssamtaler og varetage rollen som formidler og katalysator for indsatsen
 • trives med at koordinere det tværfaglige samarbejde til gavn for borgeren
 • arbejder struktureret og med fokus på systematik i din opgaveløsning
 • har kørekort og egen bil til rådighed for arbejdet. Der ydes naturligvis kørselsgodtgørelse efter gældende regler. 

Vi tilbyder

 • Et fagligt stimulerende og godt arbejdsmiljø, hvor sparring er en selvfølge.
 • Et spændende arbejdsområde med mulighed for at anvende og udvikle dine socialfaglige kompetencer.
 • Frihed og fleksibilitet til at planlægge arbejdet selvstændigt.
 • Et introduktionsforløb med mentor.
 • Gode muligheder for og forventning om kompetenceudvikling og videreuddannelse.
 • Flere personalegoder, herunder mulighed for fleksible arbejdstider og hjemmearbejdsdage samt frugt- og kantineordning.

Vilkår & løn

Løn- og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst og aftale om lokal løndannelse. Stillingen er på 37 timer.

Der er ansøgningsfrist tirsdag den 25. september kl. 12:00.

Ansættelsessamtaler forventes afholdt fredag den 27. september 2019.

Yderligere information

Er du interesseret i at høre mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte afsnitsleder Majbrit Uldal på 20 26 09 39 eller faglig specialist Anette Simonsen på 96 28 50 51.

Læs mere om Sygefravær og Jobfastholdelse på sygogjob.herning.dk.