Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Afdelingsleder med ansvar for SSP til UngHerning

Fællesskab, engagement og troværdighed!

Så kort kan det siges. I UngHerning er skolens værdier ikke bare noget, der står på brevpapiret. Det er i fællesskabet, at den enkeltes potentialer findes og gennem engagement og troværdighed udvikles livsduelige unge.

Nu søger vi en afdelingsleder, som brænder for de unge, og som har lyst til at være med til at lede en ungdomsskole i udvikling. Det primære ledelsesområde vil være SSP.

Hvem er vi?

UngHerning er Herning Kommunes ungdomsskoletilbud til børn og unge mellem 10 og 18 år. UngHerning har base på Gl. Skolevej i Herning, men har aktiviteter over hele kommunen.

UngHerning er organiseret med 3 afdelinger:
 • Heltidsafdelingen er et skoletilbud for ca. 45 elever, hvor 14 lærere og pædagoger står for undervisning og læringsforløb indenfor faglige, personlige og sociale kompetencer.
 • Fritidsafdelingen består af 5 fastansatte koordinatorer samt ca. 260 timelønnede medarbejdere ansat i junior- og ungdomsklubber samt ved fritidsundervisningen.
 • SSP-afdelingen omfatter en styrket SSP-indsats med 3 fuldtidsansatte medarbejdere. Et opsøgende team (DOT), som består af 8 gadeplansmedarbejdere, der deler en stilling. Et Formidlerteam, som afholder forebyggende oplæg på samtlige folkeskoler. SSP faciliterer desuden en række forskellige forebyggende netværk.

Hvad er SSP?

SSP har til formål at sikre generel forebyggelse af mistrivsel blandt børn og unge i kommunen samt at styrke og kvalificere indsatsen overfor grupper af børn og unge, som udviser risikoadfærd.

Indsatsområder er primært rettet mod kriminalitetsforebyggende tiltag på tværs i kommunen og sker i tæt samarbejde med skoler, sagsbehandlere, politi, ungdomsklubber, boligforeninger og øvrige samarbejdspartnere. Desuden er der stor fokus på forældreinddragelse og netværksarbejde.

Hvem er du?

Som vores nye afdelingsleder skal du primært varetage drift og udvikling af SSP-området. Dette sker i samarbejde med afdelingslederen af fritidsafdelingen, hvor der er flere snitflader mellem både opgaver og medarbejdere. Som medlem af lederteamet vil du også være en del af de overordnede ledelsesmæssige opgaver i UngHerning.

Din uddannelsesmæssige baggrund og erfaringer skal kunne sættes i spil i forhold til stillingen. Vi er åbne for forskellige profiler. Ledererfaring og/eller relevant lederuddannelse, kendskab til SSP-området og til ungdomsskolevirksomhed er en fordel. Interesse for ungdomskulturer er et krav.

Vi lægger vægt på, at du

 • er organiserende og koordinerende
 • er diplomatisk, løsningsorienteret og god til at samarbejde
 • er robust og god til at navigere i en ofte hektisk hverdag
 • har stærke kommunikative kompetencer
 • kan skabe motivation, arbejdsglæde og fastholde fælles mål
 • er analytisk og har handlekraft
 • er engageret, positiv indstillet og har let til smil.

Yderligere oplysninger kan fås

Ansættelsesforhold

 • Løn og ansættelsesforhold aftales i henhold til gældende overenskomst.
 • Stillingen ønskes besat pr. 1. august 2020.
 • Stillingen er en fuldtidsstilling, og der forventes stor fleksibilitet fra ansøgere omkring arbejdstider, da stillingen indeholder arbejde både i aftentimer samt weekender og ferier.

Ansøgningsfrist

 
 • 9. juni 2020
 • Ansættelsessamtaler vil blive afholdt den 18. juni 2020

I forbindelse med ansættelsesprocessen bliver der anvendt personprofilværktøjet PeopleTools (nyt vindue).

Der vil blive indhentet straffeattest og børneattest.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.