Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Ungeguides til Projekt Ung i Uddannelse

Brænder du for at arbejde med unge – så se her!

Ungevejledningen søger to fagligt stærke og engagerede ungeguides med interesse for sårbare unge til spændende og udfordrende projektstillinger.

Stillingerne er tidsbegrænsede til sept. 2022.

Beskæftigelsesafdelingens indsats for unge under 25 år er samlet i Ungevejledningen, hvor vores dygtige medarbejdere arbejder sammen, så flere fagligheder kan bidrage til opgavefællesskabet og dermed de gode løsninger og den rette indsats for de unge.

Målgruppen

Projekt Ung i Uddannelse er en styrket indsats ved Ungevejledningen i Herning kommune, som skal understøtte sårbare unge i overgangen fra grundskole og FGU til ungdomsuddannelse.

Målgruppen af unge har typisk haft personlige og/eller faglige udfordringer i løbet af grundskoletiden, som vanskeliggør overgang til ungdomsuddannelsessystemet. Der er særligt fokus på unge, som er psykisk sårbare samt unge med anden etnicitet end dansk.

Arbejdsopgaver

Ungeguiden skal gennem relation til og anerkendelse af de unge understøtte en positiv forandring, som bevirker at flere kommer i ungdomsuddannelse. Vi arbejder ud fra et helhedssyn på den unge og arbejder med en kognitiv tilgang som klæder den unge på til selv at bære problemløsningen.

Ungeguiden vil i det daglige samarbejde med Ungevejledningens øvrige medarbejdere som blandt andet består af uddannelsesvejledere, rådgivere, mentorer og pædagogisk personale. Derudover skal ungeguiden samarbejde med den unges netværk, skoler, uddannelsesinstitutioner og andre relevante aktører.

Som ungeguide vil din arbejdsdag bestå af at mødes med de unge, koordinering, dokumentation og mødeaktivitet. Du mødes med den unge, hvor den unge er - både i pædagogisk tilgang og når det gælder det sted, hvor I mødes rent fysisk; det kan være en gåtur, på biblioteket, i den unges hjem eller et helt andet sted.

Kvalifikationer

Vi har brug for at du:
 • Har en empatisk, humoristisk og motiverende tilgang til unge
 • Kan arbejde systemisk med gode evner for formidling i skrift og tale
 • Har en viden og erfaring i forhold til at arbejde helhedsorienteret med unge som har svært ved at mestre skolegang eller beskæftigelse
 • Er engageret og kan arbejde målrettet samtidig med, at du besidder den tålmodighed som er nødvendig for at skabe forandring i komplekse problematikker
 • At du har en socialfaglig grunduddannelse på bachelorniveau

Vi tilbyder

 • Et spændende job med stor variation
 • En arbejdsplads hvor etik, faglighed og godt kollegaskab vægtes højt
 • Gode muligheder for kompetenceudvikling
 • En afdeling der indgår i en stor beskæftigelsesfaglig organisation med udsyn, tværfagligt samarbejde og fælles kompetenceudvikling
 • 2 tidsbegrænsede stillinger med 37 timer i gennemsnit pr. uge
 • Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte koordinator Mette Jordan Augustinussen tlf 23 24 16 56/ uuvmj@herning.dk  eller afsnitsleder Majbrit Lambæk tlf. 30 36 06 83/ uuvmv@herning.dk.

Ansøgningsfrist:

Ansøgningsfristen er den 18. august 2020. Ansættelsessamtaler vil blive gennemført den 25. august 2020.

Stillingerne er ledige til besættelse hurtigst muligt, men forventet den 1. oktober 2020.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.