Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Business Intelligence konsulent til DataLab

Brænder du for at skabe løsninger med data, og er du samarbejdsorienteret og serviceminded?
Så er det dig, vi mangler på holdet i DataLab som BI-konsulent.

Dine opgaver som BI-konsulent vil være videreudvikling og drift af vores ledelsesinformationssystem eLIS og vores driftsunderstøttende løsninger til kommunens forvaltningsområder.

Du kommer til at arbejde i hele datakæden med behovsafdækning, etablering af datakilder, validering og kvalitetssikring af data, kobling og modellering af data samt med brugerstyring og opbygning af datasæt, rapporter og dashboards til de forskellige slutbrugere i Herning Kommune.

Du vil få et tæt samarbejde og sparring med dine kollegaer i DataLab, vores kunder i organisationen, vores samarbejdspartnere i kommunens IT-afdeling og vores leverandører af systemer og data.

Kerneopgaven i DataLab er drift og udvikling af løsninger, baseret på BI- og GIS-data, som understøtter driften og ledelsen på alle niveauer i organisationen. De data vi arbejder med på BI området kommer primært fra kommunens tværgående it-systemer f. eks. økonomisystem, løn- og personalesystem og fra fagsystemerne på kommunens forvaltningsområder som f.eks. børne- og ungeområdet, sundhed- og ældreområdet, beskæftigelsesområdet samt socialområdet.

DataLab består af syv medarbejdere og en afdelingsleder. Vi er organisatorisk placeret i Direktionens Stab, hvor vi hører til i Økonomi. Vi har et godt kollegaskab, hvor vi både kan nørde og giver den en skalle, men også har plads til sjov, humor og hygge. Vi har en organisering af opgaveløsningen, hvor der både arbejdes selvstændigt og i teams med udgangspunkt i fælles sparring og tværgående opgavekoordinering. Vi har en fleksibel 37-timers arbejdsuge med gode muligheder for hjemmearbejdsdage.

Vi lægger vægt på, at du:

  • brænder for at arbejde med data, og skabe løsninger, der giver mening og værdi for vores kunder.
  • har teknisk flair og nemt ved at sætte dig ind i ny teknologi.
  • kan lide at arbejde i feltet mellem forretning, analyse og IT.
  • er god til at sætte dig ind i forretningsprocesser og kundens behov.
  • er imødekommende, struktureret og kan drive processer.

Din baggrund kan være:

  • en IT-faglig uddannelse som datamatiker eller datateknikker.
  • en samfundsvidenskabelig eller erhvervsøkonomisk uddannelse på universitetsniveau.
  • arbejde som udviklings-, økonomi- eller analysekonsulent på et fagområde i en kommune, men har lyst til at arbejde mere i dybden med data.
  • anden relevant erfaring med data til ledelsesinformation og driftsmæssig understøttelse i den offentlige eller private sektor.

Systemmæssigt arbejder vi bl.a. med Targit, Microsoft SQL Server, FME, Power BI og Access. Det er ikke et krav at du har erfaring med disse systemer, men erfaring med at arbejde struktureret med data og BI-værktøjer, vil være et godt udgangspunkt.

Det vigtigste er, at du kan lide at arbejde med data, processer og mennesker, og kan lide at skabe løsninger, der passer til vores kunders behov.

Løn- og ansættelsesvilkår

Løn og ansættelsesvilkår i henhold til gældende overenskomst. Tiltrædelse 1. august eller efter aftale.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte afdelingsleder for DataLab Jesper Lysgaard på tlf. 20 60 06 25.

Ansøgningsfrist

Søndag den 17. maj 2021, kl. 23.59.

Ansættelsessamtaler mv.

Samtaler forventes gennemført tirsdag d. 25. maj (med fysisk fremmøde). Vi bruger profiltest i forbindelse med ansættelsen.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.