Gå til sidens indhold

Herning Kommune

Herning Kommune

Økonomikonsulent/controller

Kan du regne den ud i mere end én forstand og er du skrap til at håndtere store mængder data? Så er det måske dig, vi søger på budgetholdet i Herning Kommune!

I Økonomi, som er en del af Direktionens Stab, har vi i 2021 sat ekstra fokus på styrkelsen af den interne styring, synergien mellem de centrale driftsafdelinger og en endnu bedre understøttelse af lederne rundt i organisationen.

På den baggrund søger vi lige nu en ny kollega til vores budgetteam, der brænder for kommunaløkonomi, analyse og håndtering af økonomidata og som har lyst til at være med til at styre og udvikle ”det økonomiske maskinrum” i Herning Kommune.

Om stillingen

Vi forestiller os, at stillingsindholdet primært bliver nedenstående opgaver, hvor der er mulighed for tilpasning af den endelige opgaveportefølje, når vi kender kompetencerne hos vores nye kollega:
 • Udtræk og håndtering af data fra vores økonomisystem i regneark m.v.
 • Controlling og udarbejdelse af nøgletal m.v.
 • Budgettering og diverse bagvedliggende analyser ifm. tilskud og udligning, skatter m.v.
 • Koordinering af budgetopfølgninger på koncernniveau
 • Koordinering af overførselssag i forbindelse med regnskabsafslutningen
 • Udvikling af ledelsesinformation (BI) på økonomiområdet
 • Løbende sparring og dialog med fagforvaltningerne

Din profil

Vi ønsker os en ny kollega med følgende kvalifikationer:
 • Solidt kendskab til økonomistyring, herunder budgetlægning og budgetopfølgning – meget gerne fra en kommune eller lignende
 • Analytisk, undersøgende og kan håndtere og overskue store mængder data
 • Har styr på teknikken og ”nørder” gerne med økonomisystemet (ØS Indsigt), regneark m.v. 
 • Holdspiller, men i høj grad selvledende og tør tage ansvar
 • Evner at skabe struktur og overblik og har blik for både helheden og detaljen
 • God kommunikator både i skrift og tale
 • Serviceminded, løsningsorienteret og kan begå sig på alle niveauer i organisationen/på tværs af faggrupper

Herudover vægter vi godt humør og lyst til at bidrage til det gode arbejdsmiljø i afdelingen rigtig højt.

Vi forestiller os, at du er uddannet bachelor eller kandidat inden for økonomi/samfundsvidenskab, er finansøkonom eller har en offentlig/administrativ baggrund suppleret med økonomi, men vi er bestemt åbne overfor andre muligheder.

Om Budget

Budget er en afdeling under Økonomi, som desuden består af Regnskab, Indkøb, Lønservice, Koncernservice og Datalab – i alt ca. 50 medarbejdere. Der er seks medarbejdere i Budget, som alle har direkte reference til økonomichefen.

Vi har ansvaret for den overordnede økonomistyring og budgetprocessen i Herning Kommune. Herudover forestår og koordinerer vi de fælles budgetopfølgninger på koncernniveau, årsregnskabet og overførselssagen og løser desuden en lang række ad hoc opgaver i forbindelse med den løbende økonomistyring og den økonomiske sagsbehandling i kommunen.

Vi arbejder tæt op mod både topledelsen og det politiske system, hvilket kræver at afdelingen er fleksibel og driftssikker – også under pres, når der er skarpe deadlines. Til gengæld kan vi tilbyde et attraktivt job lige i ”brændpunktet” af kommunens maskinrum med både gode og dygtige kollegaer, frihed under ansvar og masser af faglige udfordringer og udviklingsmuligheder.

Hvis du vil vide mere

Du er meget velkommen til at kontakte Økonomichef Anne Marie Muff på tlf. 2083 7280 eller pr. mail anne.marie.muff@herning.dk, hvis du vil vide mere om stillingen.

Ansøgning og den videre proces

Sidste frist for ansøgning er mandag den 31. maj 2021, kl. 08.00.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 23 og 24. I forbindelse med en eventuel samtale vil du blive bedt om at udfylde en personprofil.

Tiltrædelse efter sommerferien efter nærmere aftale.

Vi ser frem til at modtage din ansøgning, som du sender via knappen ”Søg stillingen” i højre side.

I Herning Kommune, som er på vej mod 90.000 indbyggere, er vi altid på udkig efter nye muligheder. Vi har modet til at tænke stort og gå nye veje for at skabe det, vi skal leve af og de rammer, vi skal leve i. I Herning Kommune er der alle muligheder for at få et godt familie- og arbejdsliv. Vi har et stærkt sammenhold, trygge lokalsamfund, et rigt foreningsliv og smuk natur lige uden for døren.