Økonomidirektør til Sønderborg Kommune


Økonomidirektør, der har udsigt i verdensklasse

Der er meget at være stolt over i Sønderborg. Endda så meget, at vi tør bruge ordet verdensklasse, når vi beskriver de ting, vi gør. Vi tør sige det, fordi der vitterligt er så mange fyrtårne af international kaliber, at det at sammenligne sig med resten af verden før Danmark bliver naturligt. Det er derfor, vi har vendt kortet på hovedet – for vi har nemlig udsigt i verdensklasse. Flensborg ligger lige om hjørnet, og Nordeuropas hovedstad, Hamborg, er mindre end to timer væk.

Vores internationale virksomheder med Danfoss og Linak i spidsen er i verdensklasse. Det er også en vigtig årsag til, at vi har et bredt funderet arbejdsmarked, understøttet af den udflytning af statslige arbejdspladser, der har givet familierne mulighed for at finde gode jobs til begge parter.

Vores projekt Zero-satsning om at gøre Sønderborg-området CO2-neutralt senest i 2029 er unikt – også på verdensplan. Når den tidligere erhvervshavn i Sønderborg i disse år transformeres til en moderne bydel med multikulturhus og konferencehotel, sker det efter en masterplan, udviklet af den verdenskendte arkitekt Frank Gehry. Kultur og events sker i stor skala med det foreløbige højdepunkt i 2021, når Tour de France lægger touren forbi Sønderborg. Vores lufthavn er i rivende udvikling, og senest har lokale investorer lagt mere end en milliard kroner til etableringen af Danmarks nye, store ferieressort på Nordals.

Det sker, fordi vi vil! Og fordi et samlet byråd støtter op om visionerne for vores kommune. Og det sker, fordi vi i den kommunale organisation formår at trække på samme hammel, når vi skal præstere. Al denne ekstraordinære aktivitet gør det spændende at være en del af den kommunale organisation, men det gør også, at vi har brug for de skarpeste knive i skuffen. Og det er her, du kommer ind i billedet som vores nye økonomidirektør.

Du er nemlig rigtig fagligt skarp på økonomiområdet. Du er så skarp, at du kan koble økonomistyring med samfundsudvikling, og derfor er du med til at sætte det lange lys på den samlede organisation. Du er ikke kun den der ”overvåger” men er medudviklende af vores velfærdsløsninger. Der er god ledelseserfaring på CV´et, men tyngde og kompleksitet er væsentligere end længden på CV´et. Vi giver gerne talentet chancen. Du er analytisk rigtig stærk. Og du har en god fornemmelse for de dynamikker, der driver den offentligt styrede organisation, herunder politisk tæft. Som menneske er du til gengæld – om ikke rund og mild, så – ordentlig og retfærdig. Én, der er med til at give ro, tryghed og tillid i organisationen.
Hvis du rammer – nogenlunde – inden for den skive, kan du få udsigt i verdensklasse lige om lidt.

Ansættelsesvilkår
Stillingen besættes på kontraktvilkår efter forhandling med den forhandlingsberettigede organisation med en forventet årsløn på. 1.133.000 kroner plus pension.

Yderligere oplysninger
Kan fås hos Jakob Lundgaard, tlf. 4033 2414 og/eller hos kommunaldirektør Tim Hansen, tlf. 2790 5061.

Læs mere i den uddybende job- og personprofil og i Handleplan for budgetlægning 2020-2023

Ansøgning
Ansøgningen sendes via linket, så den er modtaget senest den 1. oktober 2019 kl. 8.30.